Varstvo pri delu

Varstvo pri delu

Medicina dela poleg funkcije oči, ušes in pljuč ocenjuje tudi največji organ telesa – kožo. Z meritvami delavcem predstavijo nevarnosti za kožo, ki se pojavljajo pri delu, in kako pomembni so izdelki za zaščito kože.

V kampanji za zdravje kože na delovnem mestu EADV Europrevention – Your skin – the most important 2m2 of your life – so bile uporabljene posebne naprave C+K.

Your skin – the most important 2m2 – EADV – KAMPANJA EUROPREVENTION: HEALTY SKIN@WORK

Corneometer® CM 825

Corneometer® CM 825

Corneometer® je že več kot 30 let najbolj priljubljena metoda za ponovljivo in natančno določanje ravni površinske hidracije kože (rožene plasti) na svetu. To je razvidno iz številnih znanstvenih publikacij, v katerih gresta izraza »korneometrija« in meritve hidracije kože z roko v roki. Natančnost drugih instrumentov za merjenje hidracije na trgu se vedno ocenjuje na podlagi primerjave s sondo Corneometer®, ki velja za zlati standard.

Preberi več
 Mexameter® MX 18

Mexameter® MX 18

Mexameter® MX 18 je zelo preprosto, hitro in ekonomično orodje za merjenje dveh komponent, od katerih je najbolj odvisna barva kože: melanina in hemoglobina (eritema), z odbojnostjo svetlobe.

Obstajajo številna področja, kjer so spremembe v barvi kože relevantne. Instrument je uveljavljen po vsem svetu in se uporablja v številnih znanstvenih raziskavah.

Preberi več
Tewameter® TMhex

Tewameter® TMhex

Tewameter® TM Hex (naslednik po vsem svetu priljubljene naprave Tewameter® TM 300) z revolucionarno natančnostjo in ponovljivostjo oceni transepidermalno izgubo vode (TEWL), ki je nepogrešljiv parameter pri oceni funkcije kožne bariere, ki preprečuje prehajanje vode.

30 senzorjev v sondi »opazuje« relativno vlažnost in temperaturo. Velika količina podatkov uporabniku omogoča, da poleg zelo natančnega merjenja znotraj sonde pridobi rezultate tudi za območja zunaj sonde, npr. za kožno površino in neposredno okolico nad sondo.

Tako lahko novi, vznemirljivi parametri (npr. lokalna energijska bilanca kože in drugi) ponudijo zanimiv vpogled v različna raziskovalna področja.

Oglejte si video o revolucionarni novi napravi Tewameter® TM Hex, ki predstavlja njene nove funkcije (preprosto kliknite na sliko za začetek predvajanja).

Preberi več
Skin-pH-Meter PH 905

Skin-pH-Meter PH 905

Merilnik pH-vrednosti kože PH 905 je hitro, preprosto in ekonomično orodje za natančno merjenje pH-vrednosti na površini kože ali lasišču.

Preberi več
Visioscan® VC 20plus

Visioscan® VC 20plus

Visioscan® VC 20plus je edinstvena videokamera z UVA-svetlobo in visoko ločljivostjo za neposredno preučevanje površine kože. Parametri SELS® (Surface Evaluation of the Living Skin, preučevanje površine žive kože) so bili razviti posebej za to kamero in se uporabljajo v številnih študijah. Slike zelo nazorno prikazujejo strukturo kože in stopnjo suhosti. Kamera se lahko uporablja na pigmentnih lisah in lezijah ter laseh. S svojo večnamensko programsko opremo je Visioscan® VC 20plus visoko prilagodljiv sistem za preprosto, natančno in zelo ekonomično opredelitev stanja površine kože. Že več let se uporablja na krovu Mednarodne vesoljske postaje – ISS.

Preberi več
Corneofix® CF 20

Corneofix® CF 20

Corneofix® F 20 je poseben samolepilni trak za zbiranje korneocitov (odmrlih celic). Število, velikost in debelina korneocitov kažejo na stopnjo deskvamacije/hidracije rožene plasti. Ko je folija nameščena na kamero Visioscan®, je mogoče deskvamacijo oceniti z njeno programsko opremo.

Preberi več
Derma Unit SSC 3

Derma Unit SSC 3

Derma Unit SSC3 je klasična kompaktna naprava z digitalnim prikazovalnikom za izdelke Sebumeter®/Corneometer®/merilnik pH-vrednosti kože v enem ohišju.

Preberi več