Lasje in lasišče

Poleg meritev na koži pomembno vlogo pri razvoju šamponov, izdelkov za nego las in kozmetike ter hrane in prehranskih dopolnil igra ocenjevanje parametrov na laseh in lasišču.

Sebumeter® SM 815

Sebumeter® SM 815

Sebumeter® že več kot 30 let predstavlja najbolj priljubljeno metodo na svetu za ponovljivo in natančno določanje ravni sebuma na površini kože ter na lasišču in laseh. To je razvidno iz številnih omemb v znanstvenih publikacijah, v katerih gresta izraza »sebumetrija« in merjenje sebuma z roko v roki.

Preberi več
Skin-pH-Meter PH 905

Skin-pH-Meter PH 905

Merilnik pH-vrednosti kože PH 905 je hitro, preprosto in ekonomično orodje za natančno merjenje pH-vrednosti na površini kože ali lasišču.

Preberi več
Skin-Glossymeter GL 200

Skin-Glossymeter GL 200

Merjenje sijaja je zelo pomembno pri preizkušanju učinkovitosti izdelkov za nego kože, nego las in dekorativne kozmetike (rdečila za ustnice, ličila itd.). Koža in lasje naj bi imeli naraven, svetleč sijaj, ne da bi bili videti mastni. Sijaj je pomemben parameter tudi v kozmetiki za nohte.

Preberi več
Skin-Colorimeter CL 400

Skin-Colorimeter CL 400

Merilnik barve CL 400 meri barvo kože. Lahko se uporablja tudi na laseh. Merilne vrednosti so izražene kot koordinate v barvnem prostoru L*a*b* (ali kot RGB – rdeča/zelena/modra).

Preberi več
Indentometer IDM 800

Indentometer IDM 800

Indentometer IDM 800 je hitro, preprosto in ekonomično orodje, s katerim je mogoče analizirati mehkobo/togost kože.

Preberi več
Tewameter® TM Nano

Tewameter® TM Nano

Tewameter® TM Nano s svojo izjemno majhno merilno komoro (Ø samo 2 mm) omogoča merjenje transepidermalne izgube vode (TEWL) v enoti g/h/m² na majhnih ali težko dosegljivih mestih, npr. nohtih, lasišču z lasmi, ustnicah.

Preberi več
Skin-Thermometer ST 500

Skin-Thermometer ST 500

Merilnik temperature kože ST 500 je hitro, preprosto in ekonomično orodje za merjenje temperature kože, ki je pokazatelj mikrocirkulacije kože.

Preberi več
Visioscan® VC 20plus

Visioscan® VC 20plus

Visioscan® VC 20plus je edinstvena videokamera z UVA-svetlobo in visoko ločljivostjo za neposredno preučevanje površine kože. Parametri SELS® (Surface Evaluation of the Living Skin, preučevanje površine žive kože) so bili razviti posebej za to kamero in se uporabljajo v številnih študijah. Slike zelo nazorno prikazujejo strukturo kože in stopnjo suhosti. Kamera se lahko uporablja na pigmentnih lisah in lezijah ter laseh. S svojo večnamensko programsko opremo je Visioscan® VC 20plus visoko prilagodljiv sistem za preprosto, natančno in zelo ekonomično opredelitev stanja površine kože. Že več let se uporablja na krovu Mednarodne vesoljske postaje – ISS.

Preberi več
DandruffMeter DA 20

DandruffMeter DA 20

Analiziranje prhljaja je pomembna tema pri raziskavah izdelkov za nego las in njihovem preizkušanju učinkovitosti. Pri napravi DandruffMeter DA 20 je na voljo zelo ekonomičen in izjemno priročen sistem za analizo slike.

Preberi več
Meibometer® MB 560

Meibometer® MB 560

Lipidi, ki jih proizvajajo tarzalne žleze, ohranjajo vlažnost solzne tekočine, s čimer preprečujejo sušenje oči in ohranjajo jasen vid. Do tipičnih težav s suhimi očmi pride, ko je tvorba lipidov v tarzalnih žlezah motena. Stabilnost solznega filma se poruši in lahko hitro razpade, zaradi česar lahko na površini oči nastanejo suhe lise. Meibometer® je prvo in edino merilno orodje na svetu, ki ponuja zanimiv in edinstven pristop za oceno te nepravilnosti.

Preberi več
Visiopor® PP 34N

Visiopor® PP 34N

Kamera Visiopor® PP 34 uporablja posebno UV-svetlobo za prikaz lezij aken s površino vsaj 8 × 6,4 mm s fluorescenco. Oranžno-rdeča fluorescenca kaže na prisotnost bakterije Propionibacterium acnes v klinično neočitnih (folikularna impakcija in mikrokomedoni) in klinično očitnih lezijah (komedoni, papule in pustule).

Preberi več
MoistureMap MM 200

MoistureMap MM 200

Grafični prikaz kapacitivnosti kože, ki temelji na preverjenem senzorju L'Oreal SkinChip®*. Senzor daje grafične informacije o porazdelitvi hidracije blizu površja ter mikro topografiji kože in drugih tkiv (tekstil, rastline itd.). Najnovejši model vključuje nov senzor in sodobno dovršeno programsko opremo z dodatnimi funkcijami za lažje delo.

Preberi več
Derma Unit SSC 3

Derma Unit SSC 3

Derma Unit SSC3 je klasična kompaktna naprava z digitalnim prikazovalnikom za izdelke Sebumeter®/Corneometer®/merilnik pH-vrednosti kože v enem ohišju.

Preberi več