O C&K

Courage + Khazaka electronic GmbH

Podjetje Courage + Khazaka electronic GmbH sta leta 1986 ustanovila g. Wilfried Courage in prof. h.c. Gabriel Khazaka, ko sta predstavila prve znanstvene merilne instrumente, ki so objektivno količinsko opredelili parametre kože. Vse od takrat smo vodilno svetovno na tem področju na svetu. Nihče drug ne ponuja tako celovitega obsega merjenja parametrov. Po več kot 30 letih smo še vedno družinsko podjetje, ki se posveča nenehnemu razvoju za merjenje vedno novih parametrov kože in las. Vsako leto izdelki C+K najdejo pot v več kot 70 držav po vsem svetu.

C+K ponuja dve liniji izdelkov, tj. sisteme za znanstveno testiranje kože in naprave za določanje tipa kože za kozmetično svetovanje.

Uporaba v znanosti

Naprave se po vsem svetu uporabljajo kot standardna oprema:

 • pri raziskavah in razvoju v kozmetičnih in farmacevtskih podjetjih oziroma podjetjih za pripravo surovin se uporabljajo za testiranje učinkovitosti in podpiranje trditev glede učinkovitosti. Ker so prijazni uporabniku in hkrati na voljo po ugodni ceni, jih poleg velikih mednarodnih družb uporabljajo tudi manjša in srednje velika kozmetična podjetja za testiranje izdelkov na vseh stopnjah razvoja.
 • Uporabljajo se v neodvisnih pogodbenih raziskovalnih organizacijah in laboratorijih za testiranje
 • pri osnovnih dermatoloških raziskavah
 • Službe za zdravje pri delu so ugotovile, da so meritve na koži poleg testov drugih telesnih organov in funkcij (npr. pljuč, ušes, oči itd.) koristen način napovedovanja ogroženosti kože v delovnem okolju in s tem preprečevanje kožnih bolezni med zaposlenimi. Uporaba opreme za testiranje kože ima tudi izobraževalni namen (pokaže nujnost uporabe izdelkov za nego in zaščito kože).
 • Seveda se za merjenje fiziologije kože zanimajo tudi številne druge panoge (npr. živilska industrija in industrija prehranskih dopolnil, tekstilna industrija ipd.) ter medicinska stroka za osnovne raziskave (npr. v ginekologiji, plastični kirurgiji, zdravljenju opeklin in ran, veterini, oftalmologiji ipd.).

 

To je samo nekaj skupin naših uporabnikov.

Celo fiziološke teste kože v vesolju na mednarodni vesoljski postaji (ISS) so opravljali z napravami C+K.*

Na podlagi lastnega znanja smo razvili posebno merilno opremo za testiranje kože za promocijo kozmetičnih izdelkov ali tretmajev na prodajnem mestu (maloprodaja), v kozmetičnih salonih ali lepotnih inštitutih. Ponudba naprav obsega vse od majhnih ročnih enot in prilagodljivih naprav, ki delujejo na baterije, do naprednih kombiniranih naprav s programsko opremo, preprosto za uporabo, namenjeno določanju potreb kože in priporočanju izdelkov.

 • Uporaba naprav za testiranje kože, ki temeljijo na znanstveni podlagi, na prodajnem mestu ali v salonu oziroma v praksi omogoča varno in verodostojno kozmetično svetovanje, ki upošteva posamezne potrebne negovalne izdelke ali tretmaje.
 • Meritve je mogoče izvajati hitro in preprosto.
 • Testi še dodatno podkrepijo usposobljenost svetovalca, vas izstrelijo pred konkurenco in krepijo občutek zaupanja v kupljene izdelke pri strankah.
 • Na podlagi dolgoletnih izkušenj na tem področju smo ugotovili, da storitev pripomore k izjemnemu povečanju prodaje kozmetičnih izdelkov/tretmajev.
 • Če potrošniki pridobijo dodatne informacije o svoji koži, hitreje kupijo celoten set izdelkov (npr. za čiščenje, dnevno in nočno ter dodatno nego).
 • Individualizirana priporočila stranko povežejo s prodajnim mestom in tako pomagajo vzpostaviti zvestobo kupcev.
 • Zato kozmetiki, dermatologi in vodilni proizvajalci kozmetike po vsem svetu uporabljajo naše naprave.

C+K ne ponuja samo bogate ponudbe standardnih izdelkov na tem področju (od majhnih enot na baterije do naprav z več sondami in kamero z napredno programsko opremo), temveč tudi specializirane naprave po meri (strojna in programska oprema), ki bodo izpolnile vaše specifične potrebe in bodo kot naročene za vašo blagovno znamko. Obrnite se na nas.

Podjetje ponuja izdelke z oznako CE ter je pridobilo certifikate za izpolnjevanje standardov ISO 9001 in ISO 13485, ki ju je odobril TÜV Rheinland.

* Študija DermaTronnier, naprave je za uporabo v vesolju potrdilo podjetje KayserThrede GmbH v imenu Nemškega vesoljskega centra DLR.