Oči

Meritve okrog oči predstavljajo osnovne preizkuse učinkovitosti in varnosti izdelkov, ki se uporabljajo v očeh (npr. kontaktne leče, kapljice za oči) ali v bližini oči (npr. izdelki za nego kože in dekorativna kozmetika), ter podpirajo trditve glede učinkovitosti.

Meibometer® MB 560

Meibometer® MB 560

Lipidi, ki jih proizvajajo tarzalne žleze, ohranjajo vlažnost solzne tekočine, s čimer preprečujejo sušenje oči in ohranjajo jasen vid. Do tipičnih težav s suhimi očmi pride, ko je tvorba lipidov v tarzalnih žlezah motena. Stabilnost solznega filma se poruši in lahko hitro razpade, zaradi česar lahko na površini oči nastanejo suhe lise. Meibometer® je prvo in edino merilno orodje na svetu, ki ponuja zanimiv in edinstven pristop za oceno te nepravilnosti.

Preberi več
Corneometer® CM 825

Corneometer® CM 825

Corneometer® je že več kot 30 let najbolj priljubljena metoda za ponovljivo in natančno določanje ravni površinske hidracije kože (rožene plasti) na svetu. To je razvidno iz številnih znanstvenih publikacij, v katerih gresta izraza »korneometrija« in meritve hidracije kože z roko v roki. Natančnost drugih instrumentov za merjenje hidracije na trgu se vedno ocenjuje na podlagi primerjave s sondo Corneometer®, ki velja za zlati standard.

Preberi več
Tewameter® TM 300

Tewameter® TM 300

Tewameter® TM 300, ki meritve izvaja z »odprto komoro«, je po vsem svetu najbolj priznana merilna naprava za oceno transepidermalne izgube vode (TEWL). Ta pomemben parameter ima veliko uporabno vrednost na področju zdravja živali ali preizkušanja učinkovitosti izdelkov za nego živali, npr. za zaščito kopit in številna druga področja.

Preberi več
Cutometer® dua MPA 580

Cutometer® dua MPA 580

Merjenje prožnosti z napravo Cutometer® se že več kot 30 let priznava kot standard v kozmetologiji in je podprlo najnovejša spoznanja na tem področju. Zaradi svoje natančnosti in preproste uporabe v primerjavi z drugimi metodami merjenja prožnosti se v večini študij o tej temi po vsem svetu omenja naprava Cutometer®.

Preberi več