Zoologija

Merilni sistemi za preizkušanje učinkovitosti na človeški koži se prav tako uporabljajo za meritve na živalih. Bioinženirske metode se uporabljajo za preizkušanje učinkovitosti na področju nege, prehrane, farmacevtskih izdelkov in zdravil za živali. Preiskave bolezni kože in las pri živalih so še eno široko področje. Obstaja več študij z različnih področij uporabe, kjer so bile naprave C+K uporabljene v zoologiji/na področju zdravja živali.

Corneometer® CM 825

Corneometer® CM 825

Corneometer® je že več kot 30 let najbolj priljubljena metoda za ponovljivo in natančno določanje ravni površinske hidracije kože (rožene plasti) na svetu. To je razvidno iz številnih znanstvenih publikacij, v katerih gresta izraza »korneometrija« in meritve hidracije kože z roko v roki. Natančnost drugih instrumentov za merjenje hidracije na trgu se vedno ocenjuje na podlagi primerjave s sondo Corneometer®, ki velja za zlati standard.

Preberi več
Sebumeter® SM 815

Sebumeter® SM 815

Sebumeter® že več kot 30 let predstavlja najbolj priljubljeno metodo na svetu za ponovljivo in natančno določanje ravni sebuma na površini kože ter na lasišču in laseh. To je razvidno iz številnih omemb v znanstvenih publikacijah, v katerih gresta izraza »sebumetrija« in merjenje sebuma z roko v roki.

Preberi več
 Mexameter® MX 18

Mexameter® MX 18

Mexameter® MX 18 je zelo preprosto, hitro in ekonomično orodje za merjenje dveh komponent, od katerih je najbolj odvisna barva kože: melanina in hemoglobina (eritema), z odbojnostjo svetlobe.

Obstajajo številna področja, kjer so spremembe v barvi kože relevantne. Instrument je uveljavljen po vsem svetu in se uporablja v številnih znanstvenih raziskavah.

Preberi več
Tewameter® TM 300

Tewameter® TM 300

Tewameter® TM 300, ki meritve izvaja z »odprto komoro«, je po vsem svetu najbolj priznana merilna naprava za oceno transepidermalne izgube vode (TEWL). Ta pomemben parameter ima veliko uporabno vrednost na področju zdravja živali ali preizkušanja učinkovitosti izdelkov za nego živali, npr. za zaščito kopit in številna druga področja.

Preberi več
Cutometer® dua MPA 580

Cutometer® dua MPA 580

Merjenje prožnosti z napravo Cutometer® se že več kot 30 let priznava kot standard v kozmetologiji in je podprlo najnovejša spoznanja na tem področju. Zaradi svoje natančnosti in preproste uporabe v primerjavi z drugimi metodami merjenja prožnosti se v večini študij o tej temi po vsem svetu omenja naprava Cutometer®.

Preberi več
Skin-pH-Meter PH 905

Skin-pH-Meter PH 905

Merilnik pH-vrednosti kože PH 905 je hitro, preprosto in ekonomično orodje za natančno merjenje pH-vrednosti na površini kože ali lasišču.

Preberi več
Skin-Glossymeter GL 200

Skin-Glossymeter GL 200

Merjenje sijaja je zelo pomembno pri preizkušanju učinkovitosti izdelkov za nego kože, nego las in dekorativne kozmetike (rdečila za ustnice, ličila itd.). Koža in lasje naj bi imeli naraven, svetleč sijaj, ne da bi bili videti mastni. Sijaj je pomemben parameter tudi v kozmetiki za nohte.

Preberi več
Indentometer IDM 800

Indentometer IDM 800

Indentometer IDM 800 je hitro, preprosto in ekonomično orodje, s katerim je mogoče analizirati mehkobo/togost kože.

Preberi več
Tewameter® TM Nano

Tewameter® TM Nano

Tewameter® TM Nano s svojo izjemno majhno merilno komoro (Ø samo 2 mm) omogoča merjenje transepidermalne izgube vode (TEWL) v enoti g/h/m² na majhnih ali težko dosegljivih mestih, npr. nohtih, lasišču z lasmi, ustnicah.

Preberi več
Visioscan® VC 20plus

Visioscan® VC 20plus

Visioscan® VC 20plus je edinstvena videokamera z UVA-svetlobo in visoko ločljivostjo za neposredno preučevanje površine kože. Parametri SELS® (Surface Evaluation of the Living Skin, preučevanje površine žive kože) so bili razviti posebej za to kamero in se uporabljajo v številnih študijah. Slike zelo nazorno prikazujejo strukturo kože in stopnjo suhosti. Kamera se lahko uporablja na pigmentnih lisah in lezijah ter laseh. S svojo večnamensko programsko opremo je Visioscan® VC 20plus visoko prilagodljiv sistem za preprosto, natančno in zelo ekonomično opredelitev stanja površine kože. Že več let se uporablja na krovu Mednarodne vesoljske postaje – ISS.

Preberi več
Meibometer® MB 560

Meibometer® MB 560

Lipidi, ki jih proizvajajo tarzalne žleze, ohranjajo vlažnost solzne tekočine, s čimer preprečujejo sušenje oči in ohranjajo jasen vid. Do tipičnih težav s suhimi očmi pride, ko je tvorba lipidov v tarzalnih žlezah motena. Stabilnost solznega filma se poruši in lahko hitro razpade, zaradi česar lahko na površini oči nastanejo suhe lise. Meibometer® je prvo in edino merilno orodje na svetu, ki ponuja zanimiv in edinstven pristop za oceno te nepravilnosti.

Preberi več
Derma Unit SSC 3

Derma Unit SSC 3

Derma Unit SSC3 je klasična kompaktna naprava z digitalnim prikazovalnikom za izdelke Sebumeter®/Corneometer®/merilnik pH-vrednosti kože v enem ohišju.

Preberi več