Koža

Naprave C+K se po vsem svetu uporabljajo kot standardni instrumenti za preizkušanje učinkovitosti in podpiranje trditev glede učinkovitosti kozmetičnih izdelkov, farmacevtskih izdelkov, surovin, gospodinjskih izdelkov/izdelkov za osebno nego, detergentov ter živil in prehranskih dopolnil.

Naprave so preproste in hitre za uporabo, zato so povsem primerne za preučevanje lastnosti izdelkov na koži v vsaki fazi razvojnega procesa.

Zunanji preizkuševalni laboratoriji/pogodbene raziskovalne organizacije po vsem svetu opremo C+K uporabljajo za končne preizkuse izdelkov za namene dokumentiranja.

Corneometer® CM 825

Corneometer® CM 825

Corneometer® je že več kot 30 let najbolj priljubljena metoda za ponovljivo in natančno določanje ravni površinske hidracije kože (rožene plasti) na svetu. To je razvidno iz številnih znanstvenih publikacij, v katerih gresta izraza »korneometrija« in meritve hidracije kože z roko v roki. Natančnost drugih instrumentov za merjenje hidracije na trgu se vedno ocenjuje na podlagi primerjave s sondo Corneometer®, ki velja za zlati standard.

Preberi več
Sebumeter® SM 815

Sebumeter® SM 815

Sebumeter® že več kot 30 let predstavlja najbolj priljubljeno metodo na svetu za ponovljivo in natančno določanje ravni sebuma na površini kože ter na lasišču in laseh. To je razvidno iz številnih omemb v znanstvenih publikacijah, v katerih gresta izraza »sebumetrija« in merjenje sebuma z roko v roki.

Preberi več
 Mexameter® MX 18

Mexameter® MX 18

Mexameter® MX 18 je zelo preprosto, hitro in ekonomično orodje za merjenje dveh komponent, od katerih je najbolj odvisna barva kože: melanina in hemoglobina (eritema), z odbojnostjo svetlobe.

Obstajajo številna področja, kjer so spremembe v barvi kože relevantne. Instrument je uveljavljen po vsem svetu in se uporablja v številnih znanstvenih raziskavah.

Preberi več
Tewameter® TMhex

Tewameter® TMhex

Tewameter® TM Hex (naslednik po vsem svetu priljubljene naprave Tewameter® TM 300) z revolucionarno natančnostjo in ponovljivostjo oceni transepidermalno izgubo vode (TEWL), ki je nepogrešljiv parameter pri oceni funkcije kožne bariere, ki preprečuje prehajanje vode.

30 senzorjev v sondi »opazuje« relativno vlažnost in temperaturo. Velika količina podatkov uporabniku omogoča, da poleg zelo natančnega merjenja znotraj sonde pridobi rezultate tudi za območja zunaj sonde, npr. za kožno površino in neposredno okolico nad sondo.

Tako lahko novi, vznemirljivi parametri (npr. lokalna energijska bilanca kože in drugi) ponudijo zanimiv vpogled v različna raziskovalna področja.

Oglejte si video o revolucionarni novi napravi Tewameter® TM Hex, ki predstavlja njene nove funkcije (preprosto kliknite na sliko za začetek predvajanja).

Preberi več
Cutometer® dua MPA 580

Cutometer® dua MPA 580

Merjenje prožnosti z napravo Cutometer® se že več kot 30 let priznava kot standard v kozmetologiji in je podprlo najnovejša spoznanja na tem področju. Zaradi svoje natančnosti in preproste uporabe v primerjavi z drugimi metodami merjenja prožnosti se v večini študij o tej temi po vsem svetu omenja naprava Cutometer®.

Preberi več
Skin-pH-Meter PH 905

Skin-pH-Meter PH 905

Merilnik pH-vrednosti kože PH 905 je hitro, preprosto in ekonomično orodje za natančno merjenje pH-vrednosti na površini kože ali lasišču.

Preberi več
Skin-Glossymeter GL 200

Skin-Glossymeter GL 200

Merjenje sijaja je zelo pomembno pri preizkušanju učinkovitosti izdelkov za nego kože, nego las in dekorativne kozmetike (rdečila za ustnice, ličila itd.). Koža in lasje naj bi imeli naraven, svetleč sijaj, ne da bi bili videti mastni. Sijaj je pomemben parameter tudi v kozmetiki za nohte.

Preberi več
Skin-Colorimeter CL 400

Skin-Colorimeter CL 400

Merilnik barve CL 400 meri barvo kože. Lahko se uporablja tudi na laseh. Merilne vrednosti so izražene kot koordinate v barvnem prostoru L*a*b* (ali kot RGB – rdeča/zelena/modra).

Preberi več
Skin-Thermometer ST 500

Skin-Thermometer ST 500

Merilnik temperature kože ST 500 je hitro, preprosto in ekonomično orodje za merjenje temperature kože, ki je pokazatelj mikrocirkulacije kože.

Preberi več
Frictiometer FR 700

Frictiometer FR 700

Merilnik trenja FR 700 je vsestransko, hitro, preprosto in ekonomično orodje za merjenje tornih vrednosti na koži ter drugih površinah.

Preberi več
Indentometer IDM 800

Indentometer IDM 800

Indentometer IDM 800 je hitro, preprosto in ekonomično orodje, s katerim je mogoče analizirati mehkobo/togost kože.

Preberi več
Tewameter® Triple TM 330T

Tewameter® Triple TM 330T

S to inovativno novo sondo so uporabnikom naprave Tewameter® na voljo različne dodatne možnosti.

Preberi več
Tewameter® TM Nano

Tewameter® TM Nano

Tewameter® TM Nano s svojo izjemno majhno merilno komoro (Ø samo 2 mm) omogoča merjenje transepidermalne izgube vode (TEWL) v enoti g/h/m² na majhnih ali težko dosegljivih mestih, npr. nohtih, lasišču z lasmi, ustnicah.

Preberi več
Visioscan® VC 20plus

Visioscan® VC 20plus

Visioscan® VC 20plus je edinstvena videokamera z UVA-svetlobo in visoko ločljivostjo za neposredno preučevanje površine kože. Parametri SELS® (Surface Evaluation of the Living Skin, preučevanje površine žive kože) so bili razviti posebej za to kamero in se uporabljajo v številnih študijah. Slike zelo nazorno prikazujejo strukturo kože in stopnjo suhosti. Kamera se lahko uporablja na pigmentnih lisah in lezijah ter laseh. S svojo večnamensko programsko opremo je Visioscan® VC 20plus visoko prilagodljiv sistem za preprosto, natančno in zelo ekonomično opredelitev stanja površine kože. Že več let se uporablja na krovu Mednarodne vesoljske postaje – ISS.

Preberi več
Visioline® VL 650 - Quantirides®

Visioline® VL 650 - Quantirides®

Visioline® VL 650 je idealna in ekonomična naprava za objektivno analizo globljih linij in makro gub, kot so »račje tačke«. Gre za nadaljnji razvoj priznanega sistema Quantirides®.

Preberi več
Sebufix® SF 16

Sebufix® SF 16

Sebufix® F 16 je posebna folija, ki zahvaljujoč mikro poram s površine kože absorbira sebum, ki se prikaže kot lise različnih velikosti. Ko je folija nameščena na kamero Visioscan®, je mogoče v realnem času kvalitativno spremljati nastajanje sebuma.

Preberi več
Corneofix® CF 20

Corneofix® CF 20

Corneofix® F 20 je poseben samolepilni trak za zbiranje korneocitov (odmrlih celic). Število, velikost in debelina korneocitov kažejo na stopnjo deskvamacije/hidracije rožene plasti. Ko je folija nameščena na kamero Visioscan®, je mogoče deskvamacijo oceniti z njeno programsko opremo.

Preberi več
Visiopor® PP 34N

Visiopor® PP 34N

Kamera Visiopor® PP 34 uporablja posebno UV-svetlobo za prikaz lezij aken s površino vsaj 8 × 6,4 mm s fluorescenco. Oranžno-rdeča fluorescenca kaže na prisotnost bakterije Propionibacterium acnes v klinično neočitnih (folikularna impakcija in mikrokomedoni) in klinično očitnih lezijah (komedoni, papule in pustule).

Preberi več
CutiScan CS 100

CutiScan CS 100

Merjenje popuščanja kože med sesanjem/sproščanjem krožnega območja kože z videokamero (optični pretok). CutiScan ponuja novo dimenzijo opazovanja mehanskih lastnosti kože (viskoelastičnosti in anizotropije).

Preberi več
VisioFace® RD

VisioFace® RD

Naprava VisioFace® RD in njena programska oprema sta bili razviti skupaj z našimi partnerji iz podjetja Monaderm iz Francije za zajem slik celotnega obraza visoke ločljivosti v standardiziranih pogojih za dokumentiranje tretmajev in študij. Osredotoča se na preprosto organizacijo fotografij in podrobne primerjave.

Preberi več
MoistureMap MM 200

MoistureMap MM 200

Grafični prikaz kapacitivnosti kože, ki temelji na preverjenem senzorju L'Oreal SkinChip®*. Senzor daje grafične informacije o porazdelitvi hidracije blizu površja ter mikro topografiji kože in drugih tkiv (tekstil, rastline itd.). Najnovejši model vključuje nov senzor in sodobno dovršeno programsko opremo z dodatnimi funkcijami za lažje delo.

Preberi več
Mobile Data Collector DC 3000

Mobile Data Collector DC 3000

Ta majhna, preprosta in lahka naprava na baterije predstavlja zanimiv, stroškovno zelo učinkovit pristop k preizkušanju učinkovitosti in podpiranju trditev glede učinkovitosti. Vsebuje priznani Corneometer® CM 825 za merjenje hidracije kože, ki ga lahko kot »domači test« pošljete prostovoljcem. Testi hidracije z izdelkom Corneometer® so zlati standard na področju preizkušanja učinkovitosti v kozmetični industriji.

Preberi več
Sensorimeter SR 100

Sensorimeter SR 100

S kombinacijo senzorične analize in objektivnih metod merjenja kozmetična industrija subjektivno dojemanje izdelkov s strani potrošnika jemlje zelo resno, zato je to del skoraj vsakega preizkušanja učinkovitosti. Zastavljena vprašanja in odgovori nanje predstavljajo senzorični profil izdelka. K senzorični analizi prispevajo izkušnje, okus, odnos, družbeno ozadje, kultura in razpoloženje potrošnikov.

Preberi več
Ultrascan UC 22

Ultrascan UC 22

Ultrazvok 22 MHz je zanimivo orodje za merjenje debeline in gostote kože in vivo na najrazličnejših področjih uporabe. Ultrascan UC 22 je originalna oprema, izdelana posebej za C+K in naše stranke, s katero lahko dopolnite niz parametrov za testiranje kože. Gre za izjemno ekonomično, preprosto in precizno ultrazvočno napravo za kozmetične raziskave.

Preberi več
Derma Unit SSC 3

Derma Unit SSC 3

Derma Unit SSC3 je klasična kompaktna naprava z digitalnim prikazovalnikom za izdelke Sebumeter®/Corneometer®/merilnik pH-vrednosti kože v enem ohišju.

Preberi več